Ja nezini, ar ko pārsteigt un iepriecināt savus mīļos, pagatavo karbonādi pēc jaunas receptes ar āboliem.
Cūkgaļas karbonāde ābolu mīklas panējumā iznāk ļoti maiga,, ar smalku augļu garšu un vieglu skābumu.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļa maltā gaļa – 300 g
Saldskābs ābols- 1
Ola – 1
Kviešu milti – 40 g
Augu eļļa – 50-60 ml
Malts kaltēts baziliks – 0,5 tējkarotes
Sāls – 1/4 tējkarote
Malti melnie pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Cūkgaļu sagriež aptuveni 1 cm biezās plāksnēs. Ar virtuves āmuru katru gabaliņu izklopē no abām pusēm, gaļai pēc garšas pievueni sāli un pipariem. Nomizo ābolu, sagriež četros gabalos un izņem serdi. Ābolu sarīvē uz smalkas rīves vai sasmalcina blenderī biezenī.
Sagatavoto gaļu liek bļodā, pievieno trešdaļu ābolu biezeni un vienmērīgi izkliedē starp gaļas gabaliem. Bļodu pārklāj ar plēvi un nosūta uz pusstundu marinēties ledusskapī.
Lasi vēl: Kā ātri mājas apstākļos iztīrīt tualetes podu no rūsas un dzeltenā aplikuma
Saputo olu. Olu maisījumam pievienojiet atlikušo ābolu maisījumu un samaisiet. Miltus ieber ābolu un olu maisījumā, pievieno baziliku un šķipsniņu maltu melno piparu. Rūpīgi samaisa ar līdz viendabīgai masai. Iegūtās mīklas konsistencei jābūt līdzīgai biezas skāba krējuma konsistencei.
Uzkarsē pannu ar augu eļļu. Katru gaļas gabaliņu iemērc mīklā, ļauj liekajam mīklai 2-3 sekundes nopilēt atpakaļ bļodā un liek gaļu uz pannas cepties. Samaziniet temperatūru un cepiet gaļu no abām pusēm, līdz tā kļūst skaisti zeltaini brūna.